CarCenterPlus - Autobanden Service

Reparatie

Naast balanceren en uitlijnen kan Car Center Plus ook uw autobanden vakkundig repareren. Een spijker, schroef, glas, etc. kan de staalgordel van de band beschadigen. Wanneer er vocht bij deze gordel komt, zal deze hoe dan ook oxideren. Dit is funest voor uw autoband. Een band hoeft niet altijd vervangen te worden. Bij tijdige constatering van een lek kan in veel gevallen een band gerepareerd worden. Car Center Plus is de specialist op dit gebied die deze werkzaamheden met zorg kan uitvoeren.
Om veiligheidsredenen dienen tubeless banden met staalgordelkarkas uitsluitend gerepareerd te worden als de band gedemonteerd is van de velg. Voor de reparatie kan inspectie aan de binnenzijde van de band uitgevoerd worden. Op dat moment kan vervolgens beoordeeld worden, of de band tijdens het lek berijden geen verdere schade heeft opgelopen. Dan pas is er zekerheid, dat de gerepareerde band weer veilig ingezet kan worden.
De zones van een band


In het groene gedeelte van de band mag gerepareerd worden. In het blauwe, gele en rode gedeelte mogen alleen oppervlakte schade‘s gerepareerd worden. De vakmensen van Car Center Plus kunnen op basis van hun ervaring beoordelen of reparatie mogelijk en verantwoord is.

Aandachtspunten bij reparatie:
  1. Een autoband mag maximaal 3 keer gerepareerd worden.
  2. De afstand tussen 2 schade’s moet minimaal 40 mm zijn.

Laat u verassen door het assortiment lichtmetalen velgen van Car Center Plus!
Lichtmetalen velgen zijn niet meer weg te denken bij nieuwe auto’s. Met mooie velgen krijgt uw auto een modern of sportief uiterlijk en kunt u zich onderscheiden van andere automobilisten.
De uitstraling van uw eigen auto, nieuw of gebruikt, bestaat uit vier technisch (verantwoorde) en goed verzorgde lichtmetalen velgen. Niet voor niets voorzien sommige autofabrikanten hun topmodellen van lichtmetalen velgen. Daarnaast geven lichtmetalen velgen een persoonlijke accent aan uw auto. Zo zijn lichtmetalen velgen door hun samenstelling en styling vaak de warmte van de banden en het remsysteem beter af.