CarCenterPlus - Autobanden Service

Banden uitlijnen

Als uw auto onder het rijden naar links of naar rechts trekt, of uw banden scheef afslijten, is het tijd om uw auto uit te laten lijnen. Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt niet prettig. Het trekt scheef aan en leidt onnodig tot een te hoog brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Alleen een goed uitgelijnde auto rijdt echt prettig. Dit bespaart uiteraard ook veel extra brandstofkosten en de auto is beter bestuurbaar en controleerbaar. Goed uitgelijnd betekent dat alle vier de velgen recht op het asfalt staan. Uitlijnen betekent dus ook letterlijk dat de velgen zo worden afgesteld, dat ze exact in een recht spoor lopen. Uitermate belangrijk voor de verkeersveiligheid.
 
Het uitlijnen van uw auto bespaart u niet alleen op uw brandstofkosten. Uw banden gaan bovendien veel langer mee. Een uitgelijnde auto rijdt een stuk veiliger. Bij Car Center Plus worden de uitlijningen gecontroleerd en de wielstanden zoals sporing en wielvlucht van de voor- en achteras afgesteld, volgens de specificaties van de autofabrikant.
 
Car Center Plus adviseert de automobilist elk jaar de uitlijning van de auto te laten controleren. Een onjuiste uitlijning heeft gevolgen voor de wegligging en veroorzaakt een snellere bandenslijtage. Rijdt u bijvoorbeeld over een oneffenheid in de weg (gat in de weg) of raakt u een stoeprand, dan is het net als bij balanceren aan te raden de uitlijning te laten controleren.